Saturday, December 20, 2008

Jariku Menari-Nari

Seronok benar saya dapat bertemu dengan Tok Guru Gendang yang sudah lama tidak diziarahi di Batu Kurau. Tanggal 23/11/08 saya dan rakan-rakan ke sana kerana menghadiri jemputan perkahwinan di sana. Tambah seronok kerana saya dapat bertemu dengan salah seorang rakan bloggers yang menrupakan kaki gendang juga, Cikgu Deen (Wei, mana entri hang pasai gendang ni?) yang memang tinggal di sana. Berita sepenuh sila baca di sini Laporan Bergendang di Batu Kurau.

2 comments:

Teo Wei Sing 10:55 PM  

Salam muhibah!!!

Countdown @ Taman Budaya Negeri Pahang sempena tahun baru 2009 akan berlangsung pada pukul 9pm 31/12/2008... Saya baru menerima khabar yang masih hangat ini daripada Pengarah Jabatan Kebudayaan dan Keseniaan Negara Negeri Pahang, Encik Mohd Sukarno dan Pengerusi Kelab Teater Rajuk, saudara A.K.Hidayat.

Kali ini, ingin saya melahirkan perasaan kagum dan puja kerana jarang-jarang sekali acara countdown ini berlangsung dalam bentuk yang menjunjung bahasa, seni dan sastera. Untuk perhatian para pembaca blog ini, saya turut diundang sebagai deklamator jemputan dalam acara yang gilang-gemilang ini. Buat kali pertama acara countdown dramatik dan fantastik ini dapat saya dan saudara-saudari saksikan.

Saya juga berbesar hati apabila nama besar artis jemputan seperti Lim Swee Tin, Roslan Madun, Arippin Said, Nor Fazrah, Raja Lawak Pak Tam, Juara Deklamasi Sajak Pahang Azmy Ahamad dan sebagainya akan tampil bersama dengan hadirin yang akan datang. Selain itu, VVIP yang diundang turut akan mendeklamasikan sajak sebelum acara kemuncak countdown...

Semoga majlis countdown ini akan turut diwarnai dengan kehadiran saudara-saudari yang membawa azam baru, demi bangsa dan negara. Datang, jangan tak datang... saudara/ri turut diundang hadir...

Daripada,

Teo Wei Sing

Tandatangan tidak diperlukan kerana helaian ini merupakan cetakan daripada mesin pencetak

Cikgooden (Selumbar Emas). 12:40 AM  

aisey brader SF yg ku hormati dan kusanjungi..ha ha ha. Sebuk gila nak post n3 pasal jamming kat batu kurau. Ada dalam drafted jer lagi...gambo takde. yg ada gila blur...jgn kata ak nampak idung, muka pun tak clear...

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP