Wednesday, May 17, 2006

Hak Orang Awam & Pecinta Sastera

Menarik emel pagi berkenaan Buku Merah yang menjadi panduan kepada orang ramai berkenaan hak-hak yang ada pada orang awam berkenaan dengan tingkah laku dan tindak-tanduk mereka terhadap kita. Isu lama yang baru dicari penyelesaian. Harap-harap imej polis sebagai pelindung orang awam akan cemerlang semula. Jangan jadi umpama ‘harap pagar, pagar makan padi.’ Berita mengenainya boleh di baca di :
Pelancaran buku Merah

Sila klik di sini untuk mendapatkan panduannya :
Panduan Buku Merah

Sekurang-kurangnya mereka sudah ada garis panduan sebagai mata untuk memantau perkembangan dan perlakuan pihak polis. Bagaimana dengan sastera? Hanya dapat mata merah sahaja? Kenapakah panduan yang ada untuk diperkasakan yang selama ini diperkosa dengan buasnya oleh pihak-pihak tertentu demi kepentingan peribadi? Mana Dasar Sastera Kebangsaan?

4 comments:

Anonymous,  11:03 AM  

Kita hendak tunggu DBP buat Dasar Sastera, berulatlah jawabnya!

kak ila 6:13 PM  

Jangan perkecilkan DBP kawan, mereka masih banyak kerja lain. Kita sebagai penggiat dan penulis harus bangkit dan lakukan sesuatu. Ha ha, jangan marah ha? (royalti novel kak ila pun penerbit buat2 lupa. bila ditanya, mereka tolak menolak sesama sendiri. entahlah...)

Hydrocodone 8:42 PM  

wN3pyE The best blog you have!

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP